Hästskit i postlådor – skitdåligt bus

Hisingen har verkligen blivit en hästö av rang. Redan när jag var liten parvel fanns här Alleby, Klareberg med flera men det har vuxit enormt. Jag är inte 100 men jag får intrycket av att bondgårdar och åkrar transformerats till hästanläggningar med hagar och nya ridspår slingrar sig kors och tvärs i bland annat Helgered i Hisingsparken och Bur i Torslanda. Just i Bur rider kompisens dotter. Förr flög trafikflygplanen på låg höjd över de markerna, där vi förresten hade vår husvagn uppställd. Tror det var en bonde som upplät en inhängnad grusplan åt husvagnsägare mot betalning. Det är borta sedan länge, liksom flygplatsen. Däremot finns här en mc-gård, en ny brandstation, en gokartanläggning och planer för en tvärförbindelse från leden till gamla Torslanda.

Visst var hästanläggningar smutsigare förr? Det var mer av lera och dynga, mindre asfalt och sämre städat. Kanske vill dagens besökare inte behöva dra på stövlar eller ägna en kvart åt skovård eller ta hand om smutsiga skor för barn varje gång de till exempel hämtat barnen på ridskolan?

Apropå smuts minns jag ett bus som var mindre uppskattat. Några killar hade hämtat hästskit vid Klareberg och ”distribuerat” den till folks postlådor i Kärra, säkert ett femtiotal. Ett skitdåligt bus om du frågar mig.