Kollegan var tidigare en skylttillverkare

Titeln skylttillverkare ser man inte ofta på folks visitkort. Förr i tiden tillverkades skyltar med andra metoder. Idag är mycket av produktionen automatiserad. Fördelen med dagens produktionsmetoder är att du snabbare kan skapa en ny skylt och du kan även göra fler ändringar utan att det påverkar tillverkningstiden avsevärt.

Min kollega Jonas arbetade tidigare på ett tryckeri som tillverkade skyltar. Man kan säga att han hade titeln skylttillverkare, eftersom han var ansvarig för produktionen av skyltar på tryckeriet. Jonas är ofta den på jobbet som av naturliga skäl fixar våra skyltar. Vi har en stor skylt på fasaden utanför huset. Den är faktiskt riktigt snygg och när det blir mörkt ute så tänds LED-lampor i skylten.

Jag har snöat in lite på gamla skyltar. Besöker auktioner under sommaren i södra Sverige och letar då efter gamla fina metallskyltar. Jag vill gärna hitta skyltar för företag som ESSO, Stomatol, TOY, Volvo, Pripps och
Kodak. Idag har jag ett tjugotal skyltar ute i garaget. Ett par skyltar är uppsatta i min ”mancave” i källaren. Har du en mancave? Det är en skön plats där jag har biljardpool, inomhusbio, ölkyl och flipperspel. Biljardbordet köpte jag på blocket för 1000 kr, det var ett riktigt klipp. Vi samlas ett gäng gubbar några gånger om året i min mancave för att umgås och snacka viktiga ämnen som sport och kvinnor.

Min dröm är att bygga ett garage under marken i framtiden. Jag vill ha ett garage som efterliknar Batmans garage. Utöver parkeringsutrymme ska det finnas ett datorrum där jag kan spela datorspel, ölkyl, chipsskåp samt lite hemelektronik man gärna vill ha för skoj skull. Jag är lite av en prylnörd och det blir ofta stora utgifter när jag hittar roliga prylar på nätet. Senaste prylen jag köpte var en fjärrstyrd drönare med kamera.