Praktiska jaktbyxor

Valet av praktiska jaktbyxor kräver en hel del efterforskning innan beslut tas, framförallt för den som köper ett jaktplagg för första gången. Dels finns det en hel uppsjö av jaktkläder som uppfyller olika funktioner så det bästa är att du funderar på vilken funktion du vill att just dina jaktkläder ska ha. Vilken typ av jakt det gäller är naturligtvis avgörande många gånger, vilken typ av miljö kommer du att befinna dig i och vilket djur är det som avses. Ibland måste du välja jaktkläder i någon form av kamouflage för att underlätta jakten. Vi kommer att ta upp några olika former av kamouflagekläder som kan passa för din jakt.

Jaktkläder i kamouflage

Den huvudsakliga anledningen till att man väljer ett jaktplagg i kamouflage är för att smälta samman med miljön du befinner dig i för att komma närmare djuret du jagar. Är det vinter så går du inte ut i en varseljacka i orange utan väljer så klart en vit/ljusgrå färg på dina jaktkläder. Om du jagar i ett landskap där växtligheten varierar kanske du har plagg i några olika färger för att smälta in. Det underlättar så klart med om du har jaktkläder som är tillverkade i material som är tysta, mjuka och tål olika väderslag som regn, snö, kyla eller värme.

Typer av kamouflage & miljöer

Granskogskamouflage är perfekt när du befinner dig i skogen bland mycket gran och mossiga buskage. Då kan du med fördel välja jaktkläder i mörkgrönt med ett nät av ljusare nylontrådar som täcker hela plagget och får dig att likna vilken buske och granskogsunderlag som helst.

Lövskogskamouflage använder du när du är bland många lövträd och buskage. Då väljer du jaktkläder i grönt och brunt och ett nät med små ”löv” fastsydda över hela nätet.

Snökamouflage har du som det låter, när det är snötäckta marker. Här finns det olika plagg och mönster men den gemensamma nämnaren är att det är ett vitt underlag. Sedan kan du välja att ha till exempel trädgrensliknande kamouflage ovanpå eller helt vitt.